Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dio

26. 8. 2008

Dio

http://www.spark-rockmagazine.cz/underwood/galerie/DIO1.jpg

Dioje heavy metalová skupina, kterou vede zpěvák Ronnie James Dio. Skupinu založil v říjnu roku 1982, poté co opustil skupinu Black Sabbath. V interview, které je na speciálním vydání alba Holy Diver Dio uvádí že nikdy nezamýšlel začít sólovou kariéru. Jeho záměrem bylo založit novou skupinu s bývalým bubeníkem skupiny Black Sabbath Vinny Appicem. Pojmenování skupiny podle Dia mělo smysl zejména z komerčních důvodů, protože v té době byl už Dio velmi dobře znám. V italském jazyce Dio znamená "Bůh".

 

Členové  při CD Holy Diver:

  • Ronnie James Dio - Zpěv, Kláveci
  • Vivian Campbell - Kytárenka
  • Jimmy Bain - Basovka
  • Vinny Appice - Bicí

 

Diskografie:

Studiová Alba:

  • 1983 Holy Diver
  • 1984 The Last in Line
  • 1985 Sacred Heart
  • 1987 Dream Evil
  • 1990 Lock up the Wolves
  • 1993 Strange Highwas
  • 1996 Angry Maschines
  • 2000 Magica
  • 2002 Killing teh Dragon
  • 2004 Master of the Moon

 

 

Doporučuju: Holy Diver, Don't Takl to Strangers, Rainbow in a Dark....

Kdo by chtěl ňaků tu mp3ku tak moje icq 388711050

 

Dio - Rainbow In The Dark