Jdi na obsah Jdi na menu
 


AC/DC

26. 8. 2008

AC-DC        Oficialni stranka ac/dc                            Oficialni stranka ac/dc

Obrázek “http://www.totaldisasterrocks.com/Art/AC-DC-Highway-to-hell-front.jpg” nelze zobrazit, protože obsahuje chyby.

AC/DC je australská hard rocková skupina, kterou v roce 1973 v Sydney založili bratři Angus a Malcon Youngovi. Kapela je spolu například s Led Zeppelin, Deep Purple, nebo Black Sabbath považována za průkopníky hard rocku a heavy metalu Členové však styl kapely označují jako Rock n' Roll.

AC/DC prodali po celém světě asi 150 milionů alb a z toho 68 milionů ve Spojených státech. Alba Back in Black se celosvětově prodalo 42 milionů kopií, z toho 21 milionů ve Spojených státech. Back in Black je tudíž druhým celosvětově nejprodávanějším albem historie.

Členové:

  • Brian Johnson – zpěv (1980–současnost)
  • Angus Young – kytara (1973–současnost)
  • Malcom Young – kytara, doprovodný zpěv (1973–současnost)
  • Cliff Williams – baskytara, doprovodný zpěv (1977–současnost)
  • Phil Rudd– bicí (1975–1983, 1994–současnost)

       Bon Scott- zpěv (1974–1980)  [ zemřel ]       I salute YOU Bon !

 

 

Diskografie:

Studiová alba:

High Voltage-1975

T.N.T.-1975

Dirty Deeds Done Dirt Cheap-1976

Let There Be Rock-1977

Pöwerage-1978

Highway to Hell-1979

Back in Black-1980

For Those About to Rock-1981

Flick of the Switch-1983

74 Jailbraker-1984

Fly on the Wall-1985

Who made Who-1986

Blow Up your Video-1988

The Razors Edge-1990

Ballbreaker-1995

Volts-1997

Stiff Upper Lip-2000

Black Ice-Říjen 2008 - konečně !

 

 

mužu doporučit songy jako: Cover you in Oil, Back in Black, Highway to Hell, Who made Who, Money Talks....etc.

 

 

Kdo by chtěl nějakou poslat tak moje ICQ je 388711050

 

AC/DC - You Shook Me All Night Long